Turf.fi

FIN | ENG

Huom.

Ei vähittäismyyntiä

 

 

 

ASENNUS


POHJATYÖT

-Varmista maan riittävä vedenläpäisy. Tarvittaessa huolehdi mm. salaojituksesta.

-Lisää suodatinkangas asennettavalle alueelle.

-Lisää 10-20cm murskekerros (n. 0-16mm tai 0-32mm)ja tiivistä alue.

-Tarvittaessa lisää kivituhkakerros tasaisen asennuspinnan saamiseksi. Tiivistä asennusalusta huolellisesti. Käytä myös vettä kostukkeena tiivistettäessä.

 

NURMEN ASENNUS

-Levitä nurmi alueelle ja anna nurmen levätä hetki.

-Tarvittaessa ravistele varsinkin isompia nurmipaloja joka suunnasta, jotta paketoinnista johtuvat mahdolliset kuprut tasaantuvat.

-Leikkaa tarvittaessa nurmi mattoveitsellä oikean muotoiseksi. ja tarkista että saumat ja nurmen tikkausväli jatkuvat tasaisesti palalta toiselle.

-Kun palat on aseteltu paikalleen, asennetaan liitosnauha saumojen alle karhea puoli ylöspäin. Liimauksen käytetään kaksikomponenttista polyuretaaniliimaa (2kg/m2) tai muuta soveltuvaa liimaa. Huolehdi liitosten riittävästä liimautumisesta tarvittaessa painoilla. Yhdellä liimapurkilla (13,7kg) liimaa noin 40m liitosnauhaa, kun liimaa asettaa noin 17cm leveydeltä.

-Liiman kuivuttua, harjaa tarvittaessa hiekkakerros (n. 0,1-0,6mm kuivaa kvartsihiekkaa) nurmen sisään. Huom! Hiekan harjaus onnistuu ainoastaan kuivalla säällä.

 

HUOLTO

-Säännöllinen lian ja kaiken maatuvan aineen poisto kevyellä harjauksella. Erityisesti ennen talvea ja talven jälkeen. Myös painepesurilla on mahdollista poistaa likaa tarkemmin.

-Jos nurmessa käytetään hiekkaa, tulee hiekan määrä tarkistaa säännöllisesti.

Tarkempia huoltoohjeita nurmikohtaisesti erikseen pyydettäessä.